MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Brave hearts

Velkommen til konserten Brave hearts når Modus med sin nye konsertserie presenterer nye musikkverk på historisk grunn i hjertet av middelalderparken i Oslo.

Dato: 24.02.2019

Klokkeslett: 18 til 19

Utøvere: Benedicte Torget vokal og Hilde Skomedal på cello

Modus billettpris for 2019:

  • Voksen 200,-
  • Student 150,-

 

Musikk og tekst i Brave hearts henter inspirasjon fra kvinner som på hver sin måte til ulike tider representerer mot. Musikken beveger seg mellom jazz, pop, barokk og improvisasjon.

Hva innebærer det å være modig? Hva skjer når blikket rettes både innover mot oss selv og ut mot verden? Hva skal til for å forvalte kraften og nakenheten i et åpent hjerte? Duoen har utforsket mulighetene som ligger i et intimt format, kun menneskestemmen og en cello. Det enkle lydbildet gir mye rom og det krever tydelighet, kanskje det mest utfordrende av alt. Linjene og melodiene står igjen, uavhengig av sjanger.

Brave hearts er inspirert av Maya Angelou, Gloria Steinem, Deeyah Khan, Alice Walker, Märta Tikkanen, Virginia Woolf, Pema Chödrön m.fl. I Benedicte Torgets komposisjoner er det hennes egne observasjoner og fortellinger som kommer til utrykk.

Prosjektet er støttet av Komponistenes vederlagsfond, Tekstforfatterfondet, Fond for lyd og bilde og Fond for utøvende kunstnere. Tekster og komposisjoner av Benedicte Torget.

Om utøverne

Benedicte Torget er sanger og komponist. Hun har jobbet med improvisasjons-tradisjonene innen jazz, 1600-talls musikk og folkemusikk. Hun har utgitt tre kritikerroste album og laget musikk for TV og teater. I 2014 mottok hun NOPA's Musikkpris sammen med Øystein Sevåg. Hun har også fordypet seg innen bevegelse, dans og kontaktimprovisasjon. Hun er utdannet ved Østlandets Musikkonservatoium og Universitetet i Oslo.

Hilde Skomedal er en norsk cellist bosatt i Sveits. Hun er utdannet ved Barratt Due Musikkinstitutt i Oslo og ved Haute Ecole de Musique de Lausanne. Hun tok sin mastergrad i barokk cello med Bruno Cocset ved Haute Ecole de Musique de Genève i 2013. Et møte med Béatrice Massin i 2012 åpnet en pasjon for musikk og bevegelse, for barokk- og samtidsdans. Hun samarbeider med profesjonelle utøvere og ensembler i Norge, Tyskland og Sveits.

Billetter kan bestilles eller kjøpes ved inngangen. Begrenset antall plasser!


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: February 24, 2019 00:00:00 - Publisert: February 10, 2019 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)