MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Lørdag 14. mai kl. 18.00 Voces Thules og Elizabeth Gaver

Vokalensemblet Voces Thules ble grunnlagt i 1991 og har etablert seg som et ledende ensemble for fremføring og forskning på islandsk middelalder- og tradisjonell musikk på Island. Sammen med Elizabeth Gaver fremfører de både hellig og sekulær musikk fra middelalderen på ModusHuset nye utescene. Gratis entré.

Vokalensemblet Voces Thules ble grunnlagt i 1991 og har etablert seg som et ledende ensemble for fremføring og forskning på islandsk middelalder- og tradisjonell musikk på Island. Sammen med Elizabeth Gaver fremfører de både hellig og sekulær musikk fra middelalderen. 

Voces Thules opptredener har blitt regelmessig kringkastet på islandsk statsradio. De jobber årlig innenfor kunstuniversitetet på Island som leder workshops om middelaldermusikk. Innspillingen og utgivelsen av St. Thorlaks kontor, et av Islands viktigste musikkmanuskript, på 4 CDer og en bok med tekstoversettelser og artikler er det mest omfattende prosjektet ensemblet har påtatt seg. 

Voces Thules ble tildelt Islands musikkpris for denne utgivelsen, og i 2009 ble gruppen nominert til Nordisk Råds musikkpris.

 

Elizabeth Gaver


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: May 12, 2023 00:00:00 - Publisert: May 12, 2022 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)