MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Opplev lydvandringen Dronning Eufemias by 5. - 6.8 kl. 17.00

Hvem var Dronning Eufemia som har gitt navnet til hovedgaten i Bjørvika? Møt opp på Modus Huset der du får utdelt lydutstyr. Du vil møte en gjøgler som følger deg rundt i middelalderparken. Lydbildet skifter mellom en forteller, dialoger, sang og musikk før de ender opp ved Modus Huset med LIVE musikk. 

En vakker dag i mai i 1299 kom det et stort skip seilende innover Oslofjorden. Ombord var hele familien til fyrst Wizlaw den II av Rügen. Fyrstens 19 år gamle datter, Eufemia skulle giftes bort til hertug Håkon Magnusson. 

Hva tenkte Eufemia der hun satt, pyntet i sin røde, broderte silkekjole med et stort gullkors rundt halsen og ventet på å møte Håkon som hun aldri hadde truffet før? Kort tid etter bryllupet ble Håkon kronet til konge og Eufemia ble Norges dronning. Gjennom Eufemia ble byen et knutepunkt for politiske, økonomiske og kulturelle tråder som bandt Oslo og resten av Europa sammen. Vi ønsker å gi barna et innblikk i Eufemias historie og høymiddelalderens kultur. 

Prosjektverket er laget av Hege Randi Tørressen og Modus ensemble, produsert av Modus senter for middelaldermusikk og innspilt i NOTAM studio.
Diego Belda - Gjøgler, Shibli Saalem - OUD, Gro Siri Ognøy Johansen - sang og kantele, Margrethe Aaby – Produsent

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Sparebankstiftelsen.


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: May 12, 2023 00:00:00 - Publisert: May 12, 2022 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)