MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Dronning Eufemias by

Hvem var Dronning Eufemia som har gitt navnet til hovedgaten i Bjørvika? En vakker dag i mai i 1299 kom det et stort skip seilende innover Oslofjorden. Ombord var hele familien til fyrst Wizlaw den II av Rügen. Fyrstens 19 år gamle datter, Eufemia, skulle giftes bort til hertug Håkon Magnusson. Hva tenkte Eufemia der hun satt, pyntet i sin røde, broderte silkekjole med et stort gullkors rundt halsen og ventet på å møte Håkon som hun aldri hadde truffet før?

Modus senter for middelaldermusikk takker Sparebankstiftelsen og Norsk kulturråd for midler til å gjennomføre prosjektet " Dronning Eufemias by", en lydvandring i middelalderparken. Med ny dramatikk av Hege Randi Tørressen, og ny musikk av Modus ensemble, vil vandringen ha premiere i slutten av april 2022. Tilsammen er 30 forestillinger bestilt av Den kulturelle skolesekken for 4. - 6. klasse. Vi gleder oss til å fortelle historien om da Eufemia kom til Oslo.

 https://dks.osloskolen.no/dronning-eufemias-by-en-musikalsk-lydvandring-gjennom-middelalderparken/.


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: December 18, 2022 00:00:00 - Publisert: December 18, 2021 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)