MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Senteret

Dronning Eufemias by - Boklansering og fremføring

Alle venner av Oslos historie ønskes velkommen til en markering av at Per Olav Reintons bok Dronning Eufemias by - Oslo før 1625 nå foreligger.

Alle venner av Oslos historie ønskes velkommen til en markering av at Per Olav Reintons bok «Dronning Eufemias by - Oslo før 1625» nå foreligger. Begivenheten finner sted på Oslo bymuseum i Frognerveien 67 onsdag 21. august klokka 19:00, og programmet blir som følger:

Gro Siri Johansen fra MODUS Senter for middelaldermusikk åpner med å fremføre musikk fra middelalderen. Deretter vil forfatteren Per Olav selv fortelle hvorfor han, som ikke en gang er historiker, har valgt å skrive bok om Oslos middelalder.
Forfatteren Thorvald Steen er invitert for å underbygge forfatterens dokumentasjon av at vår kontakt østover var langt viktigere da enn senere. Arkeologen Petter Molaug vil dele ny kunnskap som de store utgravningene har gitt oss gjennom den siste mannsalder. Historikeren Hedvig Vollsnes fra Oslo Ladegård vil dele tanker om hvordan vi bedre skal kunne ivareta minnet om Oslos storhetstid i middelalderen. Og til slutt vil det være mulig for de frammøtte å spørre ut innlederne om ting de har lurt på, men som de aldri tidligere har funnet gode svar på.
Boken tar for seg Oslos historie helt fra slutten av istiden til bybrannen og etableringen av Christiania i 1624, men med særlig vekt på byens storhetstid. I stor grad er det de skriftlige kildene som Reinton gjør bruk av, og menneskene og de kulturelle impulsene som preget menneskene som står i fokus for fremstillingen. Det er en lettlest bok som trekker opp spennende perspektiver og forbindelseslinjer på tvers av geografi og tid. Det er også noter slik leserne kan se hva forfatteren bygger på og som også er tips til videre lesing. Boklanseringen er åpen for alle venner av middelalderbyen Oslo, og boken vil være til salgs for kr.198. Den er utgitt på Svein Sandnes bokforlag. Boken kan også kjøpes under Middelalderuka i Oslo Ladegård og på Modus Huset.

Forfatteren Thorvald Steen er invitert for å underbygge forfatterens dokumentasjon av at vår kontakt østover var viktig da.

Arkeologen Petter Molaug vil dele ny kunnskap som de siste utgravningene har gitt oss.

Historikeren Hedvig Vollsnes fra Oslo Ladegård vil dele tanker om hvordan vi bedre skal kunne ivareta minnet om Oslos storhetstid.

Og til slutt vil det være mulig for de frammøtte å spørre ut innlederne om ting de har lurt på, men som de aldri tidligere har funnet gode svar på.

Sted: Oslo bymuseum i Frognerveien 67.

Tidpunkt: onsdag 21. august klokka 19:00.

Det vil være tilgang til kaffe og te. Boka foreligger til salg for kr. 198,-. Ellers er der ingen inngangskostnader.

<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist