MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Border Line - i grenseland av H Bingen

I Bispegårdens historiske kapell, dominikaner klosteret, fremførte Påhlsson, Ognøy og Lilja verket Border Line, i grenseland av H Bingen. Musikk, bilde og tekst utforsker et grenseland mellom improvisasjon av jazz, sang og elektronisk kunst.

"Verdener generert med virtuelle data i sekvenser strukket ut i ekstremt sakte tid så kalt Seculorum, møtte et lydunivers med vokale rendringer sett i lys av H Bingens verden."

I et av Oslo´s eldste rom møttes tre kunstnere for å skape kontrastfylte uttrykk med middelaldersang og improvisasjon i samspill med foroverlent visuell samtidskunst av videokunstner Påhlsson. Ognøy Johansen har de siste årene arbeidet tverrkunstnerisk med tolkning av middelaldermusikk der improvisasjon utgjør en stor del av det kompositoriske materiale. Sammen med gitarist LILJA tok de tak i sanger fra LIEDER skrevet av Hildegaard von Bingen. Hun var en multikunstner og levde hele sitt liv i et kloster. Bingen´s visjoner uttrykker og reflekterer om universet og menneskets omgang med skapelsen. Hennes særegne stemme og evne til å formidle visjoner og profetier gjorde henne til en mektig og innflytelsesrik kvinne i en tid da kvinner skulle tie.

Som et ledd i forarbeidet besøkte Ognøy og LILJA Lunden kloster og deltok i tidebønn og kloster ritualer som en del av en musikalsk utforming. De ble varmt mottatt av søster Hildegard som lidenskapelig delte sin visdom om Hildegard von Bingens teologiske menneskesyn.

Med Oddrun LILJA, gitar Gro Siri Ognøy Johansen - sang, Sven Påhlsson - videokunstner

Prosjektet ble støttet av CREO´s vederlagsfond og Oslo kommune 2021.


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: December 12, 2021 00:00:00 - Publisert: October 14, 2021 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)