MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Førjulskonserter på ModusHuset november og desember 2021

Modushuset inviterte til førjulskonserter. Det ble innblikk i menneskepsyken gjennom skråblikk på hverdagen med Elin Furubotn. Sverre Jensen og Al Andaluz inviterte publikum med på en musikalsk reise til middelalderens Spania. Per Olav Reinton fortalte om da Gamle Oslo brant i 1624 og hekser ble likvidert i Gamlebyen. To konserter ble utsatt på grunn av Corona restriksjoner og konsertserien fortsetter etter nyttår.

Program

23.11.2021

Sverre Jensen med Al Andaluz

Sverre Jensen og Al Andaluz inviterer på en musikalsk reise til middelalderens Spania når Jensen lanserer bok og plate som dokumenterer hans livslange virke som middelalder musiker, komponist/arrangør og instrumentbygger.

Sverre Jensen - lutt, psalter, harpe m.m. Liv Ulvik – sang, Mona Hansen – fløyter, Kristine Rustad - rebec og fiddle, Ulrik Ibsen Thorsrud – perkusjon, Tomas Nilsson - perkusjon.

Sverre Jensen og Al Andaluz inviterer på en musikalsk reise til middelalderens Spania når Jensen lanserer bok og plate som dokumenterer hans livslange virke som middelalder musiker, komponist/arrangør og instrumentbygger.

Sverre Jensen er en nestor i middelaldermusikkmiljøet i Norge og står bak grupper som Kalenda Maya og Aurora Borealis. I tillegg til å være en av Norges fremste eksperter på middelaldermusikk og gamle instrumenter, er han også instrumentbygger - og har bygget alle instrumentene Al Andaluz spiller på.

Han oppdaget den andalusiskarabiske musikktradisjonen i forbindelse med studier i flamencogitar i Spania på 80-tallet, og har siden den gang fordypet seg i denne tradisjonen. Både gjennom musikken som fortsatt er en levende del av den Nord-Afrikanske kulturen i dag, og manuskripter, poesi og skulpturer fra perioden, som beskriver livet og musikken - og instrumentene den ble spilt på.

Sverre Jensen dannet Al Andaluz i 2008 for å få fremført og formidlet denne musikken og kulturen som han har forsket på i så mange år. Siden den gang har de spilt mye både for middelalder interessert, spansk og arabisk publikum i Norge og Sverige.

 


Les av QR-koden med din mobile enhet for utfyllende informasjon.


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: February 23, 2022 00:00:00 - Publisert: October 11, 2021 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)