MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Senteret

Sommerkurs om Hildegaard von Bingen og dydene

Hildegaard von Bingen (1098- 1179 ) skapte sitt eget musikkunivers basert på kunnskap om gregoriansk sang og oppbygging av ulike modus. Modus Senter for middelaldermusikk inviterer deg til et seminar der vi utforsker stemmens dyder og uttrykk.

Hva er en dyd og hvordan vil du tonesette dyder?

Hildegaard von Bingen (1098- 1179 ) skapte sitt eget musikkunivers basert på kunnskap om gregoriansk sang og oppbygging av ulike modus.

Modus Senter for middelaldermusikk inviterer deg til et seminar der vi utforsker stemmens dyder og uttrykk. Du trenger ikke vite noe om Hildegaard von Bingen. Du vil lære om hennes verk og virke. Alt du trenger er din egen stemme, nysgjerrighet og lyst til å utvikle et spill om dydene slik Hildegaard gjorde i sitt eget kloster omkring 1175. Seminaret vil gå over 2 dager og foregå i ModusHuset som ligger i hjertet av middelalderparken i Oslo.

Program

  1. Lørdag  27. juli kl. 11.00-17.00  Inkl. lunsj
  2. Søndag 28. juli kl. 11.00-17.00 Inkl. lunsj 

Vi vil gjøre stemmeøvelser, meditasjoner, tegne, skrive og synge. 

Bindende påmelding innen 18. juli kan sendes per e-post til paamelding@middelaldermusikk.no

Kurspris: 3000,- Maksimum antall deltagere er 8

Sted: Modushuset - Saxegaardsgata 15 - 0192 Oslo

 

Om kursleder

Gro Siri Ognøy Johansen (Oslo, Norge) er utøvende sanger  med vekt på fremføring av middelalder- og ny musikk. Hun har bred konsertvirksomhet fra tidlig musikk festivaler i Europa, USA og i Russland. Hun har deltatt som sangsolist på prisbelønte album i Frankrike og Venezuela. Gro Siri etablerte Modus senter for middelaldermusikk i Gamle Oslo der hun er produsent og kunstnerisk leder. Hun er utdannet Gestaltterapeut ved NGI og har utviklet gestaltsang som et kunstnerisk verktøy for stemmeimprovisasjon og et pedagogisk supplement. Hun har diplomeksamen i gregoriansk sang og direksjon fra Conservatoire National Superieur de Musique de Paris.

<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist