MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Rom for lyden av middelalder

Det ligger et lite hvitt hus som en livbåt i Follobanens turbulens i Middelalderparken. I mange år lå det stille og ubrukt, og folk undret seg over hva det var, men nå er det blitt Modushuset. Her kan det bli en utendørs scene med et godt lydanlegg som kan bringe kunstneriske opplevelser til publikum.

Her holder Modus Senter for Middelaldermusikk til. Etter at Saxegården kom på skeive og Lokomotivverkstedet ble tømt for innhold, er det blitt områdets eneste bygg med liv i. Innendørs har det vært intimkonserter, ensembler med autentisk middelaldermusikk, eksperimentell musikk, dramatiske framføringer, og grupper av yngre musikere med moderne instrumenter i lekent samspill.  Alt skjer rundt et Schimmelpiano, nylig gitt av Sparebankstiftelsen, med noe så sjeldent som en ramme av eik rundt mekanikken – som bestilt for et konsertlokale under Eikaberget. 

Modushuset har en liten hage tett opp til landets eldste kirkegård og ruinene etter Clemenskirken. Her foregikk årets Eufemiadager, en flere dagers fest i strålende vær, hvor folk fra nabolaget sluttet seg til. Her var det konserter, foredrag om byens fortid og paneldebatter om parkens framtid.

Modushuset

Med midler bevilget fra Sparebankstiftelsen kan det her bli en utendørs scene med et godt lydanlegg som kan bringe kunstneriske opplevelser til publikum.

Modushuset har vært et møtested musikklivet og for frivillige organisasjoner i lokalmiljøet som en livbåt mens kaoset har rådd i sentrum av Gamlebyen. Så lenge Lokomotivverkstedet står tomt, kan det bli redningen for kunstnerisk aktivitet også i den framtidige Middelalderparken.

Per Olav Reinton, styreleder

 


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: December 25, 2020 00:00:00 - Publisert: November 25, 2020 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)