MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Kurs om Hildegaard von Bingen

Hildegaard von Bingen (1098- 1179 ) skapte sitt eget musikkunivers basert på sin kunnskap om gregoriansk sang og praksis. Modus Senter for middelaldermusikk inviterer deg til et seminar der vi utforsker hennes universale verden gjennom egen stemme, bilder og tekster.

Hvem var Hildegaard von Bingen?

Hildegaard von Bingen (1098- 1179 ) var en multikunstner for sin tid. Hun skrev om datidens teologi, naturvitenskap og medisin. Hun komponerte musikk til messer, tidebønner og satte opp sitt eget liturgiske spill , et spill om kreftene. 

Modus Senter for middelaldermusikk inviterer deg til et seminar der vi utforsker Hildegaard von Bingen. Du vil få en oversikt over hennes verk og historie, men først og fremst er det et kurs der du får utforske din egen stemme, nysgjerrighet og utvikle dine egne visjoner gjennom å ta i bruk alle dine sanser. Seminaret vil gå over 2 dager ( lørdag og søndag) i ModusHuset som ligger i hjertet av middelalderparken i Oslo. 

Om kursleder

Gro Siri Ognøy Johansen (Oslo, Norge) er sanger med vekt på fremføring av middelalder- og ny musikk sammen med ensemble Dialogos, Musica reservata og Modus ensemble. Gro Siri etablerte Modus senter for middelaldermusikk i Gamle Oslo der hun er kunstnerisk leder og og har holdt en rekke kurs og seminarer. Hun ble utdannet Gestaltterapeut ved NGI i 2015 og har utviklet Gestaltsang som et kunstnerisk verktøy for stemmeimprovisasjon og som et pedagogisk supplement. Hun har diplomeksamen i gregoriansk sang og direksjon fra Conservatoire National Superieur de Musique de Paris.

Program

  1. Lørdag  29. februar kl. 11.00-17.00 Inkl. lunsj
  2. Søndag    1. mars     kl. 11.00-17.00 Inkl. lunsj 

Vi vil gjøre stemmeøvelser, meditasjoner, tegne, skrive og synge. Bindende påmelding innen 17. februar kan sendes; post@middelaldermusikk.no Kurspris: 3000,- Maksimum antall deltagere er 8 Sted: Modushuset - Saxegaardsgata 15 - 0192 Oslo

 


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: March 01, 2020 00:00:00 - Publisert: June 25, 2019 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)