MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Modushuset

Modushuset er et intimt konsertlokale som ligger i hjertet av middelalderparken, Saxegaardsgata 15 i Gamle Oslo. Her arrangerer vi huskonserter med hovedvekt på akustisk fremføring. Både unge og etablerte musikere kan spille her. Modushuset er et sted der folk kan høre på fin musikk og spise tonnevis av vafler.

Modushuset

Etter at Saxegården kom på skeive og Lokomotiv-verkstedet ble tømt for innhold, er det blitt et av parkens bygg med liv i. Innendørs har det vært intimkonserter, ensembler med autentisk middelaldermusikk, eksperimentell musikk, dramatiske framføringer, og grupper av yngre musikere med moderne instrumenter i lekent samspill.  Alt skjer rundt et Schimmel piano innkjøpt med støtte fra Sparebankstiftelsen, med noe så sjeldent som en ramme av eik rundt mekanikken – som bestilt for et konsertlokale under Eikaberget. 

Modushuset har en liten hage tett opp til landets eldste kirkegård og ruinene etter Clemenskirken. Her foregår årets Eufemiadager, en 3 dagers festival i strålende vær, hvor folk fra nabolaget sluttet seg til. Her er det konserter og en lydvandring om dronning Eufemias by.

Modushuset har vært et møtested for musikklivet og frivillige organisasjoner i lokalmiljøet som en livbåt mens kaoset har rådd i sentrum av Gamlebyen. Så lenge Lokomotivverkstedet står tomt, kan det bli redningen for kunstnerisk aktivitet også i den framtidige Middelalderparken.

Stort spenn i aktiviteter

Modushuset ligger i hjertet av middelalderparken. Fordi vi ligger mellom Clemensruinene og Kongsgården, så har vi laget en festival med fokus på det gamle og det nye. Dette gjelder også musikken. Vi bruker middelaldermusikk og ny progressiv jazz, samt nyskapende pop som et uttrykk for området. Artistene er en samling av unge, «up and coming» musikere som springer ut fra Norges ledene musikkinstitusjoner, og etablerte musikere som bl.a Oddrun LILJA med sitt unike uttrykk.
Ved siden av festivalen og debattene så arrangerer vi også seminar, tema-kvelder, konserter og multimediavisninger. Det skal være et stort spenn i aktivitetene.


 


Det er opprettet et Modus-råd bestående av unge musikere. Rådet skal ha ansvaret for blant annet å gjøre avtaler med artister til Modus sine huskonserter i middelalderparken. Huskonsertene vil vise etablert musikk fra nye sider, og vi kan friste med at hver artist som kommer på konsertene vil fremføre sin egen tolkning av et middelaldermusikkstykke.

Om du ønsker å holde en konsert på ModusHuset, så send oss noen ord om deg selv og din musikk; post@middelaldermusikk.no

Se listen over aktiviteter her

Les av QR-koden med din mobile enhet for utfyllende informasjon.


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: February 11, 2020 00:00:00 - Publisert: February 11, 2019 00:00:00 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)