MODUS

Senter for middelaldermusikk

Bibliotek

Artister

Aktiviteter

Om Modus

Opplev Carmina Burana i Gamlebyen

Velkommen til en huskonsert med Modus ensemble der vi fremfører tekster, melodier og sanger fra Carmina Burana. Innholdet i Carmina Burana utgjør et felles europeisk repertoar som også var kjent her oppe i nord. Tekstene er fremdeles aktuelle og mange, og mange kjenner Carmina Burana fra Carl Orffs berømte verk for kor og orkester som bygger på det samme tekstmaterialet. Opplev og lær om dette på Modushuset den 10 november.

Et felles europeisk repertoar

Velkommen til Nerdesalong med Modus ensemble der vi fremfører tekster, melodier og sanger fra Carmina Burana.  Samlingen inneholder mer enn tre hundre såkalte vagantviser fra 1200-tallet, og ble sannsynligvis skrevet og brukt av omreisende studenter og prester. Innholdet i Carmina Burana utgjør et felles europeisk repertoar, som også var kjent her oppe i nord. Noen fragmenter ble funnet under utgravinger ved Bryggen i Bergen. Tekstene er fremdeles aktuelle og mange kjenner Carmina Burana fra Carl Orffs berømte verk for kor og orkester som ble uroppført i 1937.

Modus ensemble feirer 20 år i år og har siden 1999 fremført sanger og instrumentalmusikk som inkluderer motetter, ballader, virelais og dansemusikk fra ulike mestere i middelalderen.

Medvirkende i Modus Ensemble

Hans Olav Gorset er professor ved Norges musikkhøgskole, hvor han underviser i musikkhistorie, historiske fløyter og oppføringspraksis. Han har forelest og undervist i Europa og USA. Hans doktoravhandling fra 2011, Fornøyelig Tiids-fordriv, handler om populærmusikk i norske 1700-tallskilder. Ved siden av en lang karriere som fløytist og ensembleleder har han gitt ut mange egne CD-er med fransk, norsk og skandinavisk musikk. Han er blitt nominert til Spellemannspris og Folkelarmpris. I en årrekke laget han programmer om tidligmusikk for NRK P2. Han bygger også historiske fløyteinstrumenter og har mottatt Kongens Fortjenstmedalje. Se www.hansolavgorset.comØvrig presentasjon finnes under Artister-seksjonen på vårt websted.

Elizabeth Gaver begynte å spille med det tyske middelalder ensemble Sequentia i 1992 og har deltatt på tolv innspillinger med ensemblet, flere musikkdrama produktioner og konserter turneer i mer en tjue land. Hun bor i Oslo hvor hun har vært freelancer med flere ensembler bl.a. Modus ensemble, Pro Musica Antiqua Oslo, Barokkanerne, Oslo Baroque Orchestra, Ulv og Feleboga som spiller både norsk tradisjonsmusikk og Amerikansk old-time. Hun har komponert og arrangert flere sang- og instrumentalstykker for Modus ensemble og for det Italienske 14th prosjektet, “Laude Illustre”. Elizabeth Gaver har bachelorgrad fra Stanford University, mastergrad fra The Juilliard School, og hovedfag fra University i Oslo, og har studert middeladerens fremføringspraxisis med Thomas Binkley på Indiana University. Øvrig presentasjon finnes under Artister-seksjonen på vårt websted.

Gro Siri Ognøy Johansen fremfører middelalder- og ny musikk. 
Hun har konsertert på flere tidlig musikk festivaler i Europa,  USA og i Russland og har gjort tre innspillinger med middelaldermusikk bl.a med det franske ensemblet Dialogos under ledelse av Katarina Livjanich, Musica Reservata under ledelse av Sandrah Silvio og Modus ensemble derav siste produsert av Wolfgang Plagge. Sammen med Modus ensemble har hun gjort flere skoleforestillinger for Den kulturelle skolesekken og turnert i Europa med det nordiske prosjektet Laude Illustre De siste årene har hun arbeidet med ny produksjon av middelalder- og ny musikk bl.a med komponist og sanger Kristin Norderval og VoxLAB. Hun har diplomeksamen i gregoriansk sang og direksjon fra Conservatoire National Superieur de Musique de Paris og Norsk Gestaltinstitutt i Oslo. Øvrig presentasjon finnes under Artister-seksjonen på vårt websted. 


Sted: Modus-huset i Saxegaardsgate 15, Gamlebyen

Tid: 10 november klokken 18 til 19


Her er modushuset i Gamlebyen

  


<<Trykk her for å gå tilbake til dit du kom fra sist

Aktivitetsdato: November 10, 2019 00:00:00 - Publisert: February 27, 2020 16:33:42 (publiseringsdato er veiledende når aktivitetsdato er fraværende)