Kristin Asbjørnsen Trio under Eufemiadagene i Gamlebyen kirke


Kristin Asbjørnsen Trio med Olav Torget – gitarer/vokal, Gjermund Silset – bass/vokal.

Kristin er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk musikk, og er alltid en stor opplevelse å høre live.

Der vi i Modus stadig arbeider med å aktualisere middelalder musikken, har Kristin gjort et formidabelt arbeid med å nytolke, bearbeide og utvide afro-am spirituals. Som sterke livsutrykk har folketonene beveget seg og skapt bevegelser på tvers av landegrenser, uavhenig av tid, sted og trosretninger.

Kristin sier: ”Disse sangene – skapt av de afrikanske slavene i statene - rommer livstemaer som alltid er aktuelle. Det har vært rikt å stå i vandringssangene over tid; de rommer så sterkt dette sammensatte og erfarte livet. Trøstesanger og kraftsanger. Jeg har gått i dialog med materialet, både som sanger og låtskriver. Ofte omdannes sangene, fragmenter av ulike spirituals sammenflettes, tekst og musikk utvides og lukes i.”

Dette året spiller Kristin noen utvalgte konserter i Norge med base i hennes rike repertoire. Eufemia er stolte over å få presentere en intimkonsert med Kristin i trioformat med sin faste guitarist Olav Torget og bassist Gjermund Silset. Kristin’s tolkninger av spirituals vil danne rammen for konserten.

I 1990 arvet Kristin Asbjørnsen to bæreposer med noter, deriblant over 100 spirituals, av den afroamerikanske sangeren Ruth Reese (1921-90). Kristins tolkninger av dette materialet resulterte i "Wayfaring Stranger – a spiritual songbook” i 2006 og ble videreført med “I’ll meet you in the morning” i 2013. Hennes album har høstet strålende omtaler både i norsk og europeisk presse og Kristin har gjennom mange år konsertert aktivt i Norge, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland og Østerrike.

På stillferdig og besvergende vis omfavnes sangene; rått, groovy og sildrende, båret fram av Kristins eiendommelige sang. Hennes musikere Olav Torget og Gjermund Silset skaper en særegen lyd, der strengeinstrumenter veves inn i et varmt og organisk lydbilde. Det rike kammerspillet bærer avtrykk fra vestafrikansk og afroamerikansk musikk, nordisk jazz og kontemplativ kirkemusikk.

Sangene tematiserer i stor grad lengsel etter bevegelse, tilhørighet og gjenforening. Sangene peker på forandringene i livet, hvordan vi tilhører hverandre og hvordan vi samtidig alle må gå veien hver for oss alene.

Det er duket for en rik konsertopplevelse med Kristin Asbjørnsen Trio i Gamlebyen kirke den 4. september kl. 18.00 Billetter kan bestilles på TicketCo eller kjøpes i døren. Billett kr. 250,- pluss gebyr hvis VISA/ Mastercard.